• Nives

Tea & Davorin | Vjenčanje - Stancija 1904, Smoljanci, Svetvinčenat

Vjenčanje Tee i Davorina održalo se u bajkovitoj Stanciji 1904 u srcu Istre. U tom predivnom zdanju s četiri zvjezdice, svoje sudbonosno DA izrekli su naši mladenci. Izborom lokacije dokazali su koliko su originalni i netradicionalni . Uz zvuke urbane domaće glazbe koju je puštao DJ, bilo je lako zaboraviti vanjski svijet i potpuno se uljuljati u njihov svijet ljubavi i odanosti. Kao i često na vjenčanjima i ovdje se mogao osjetiti dašak sreće i odlučnosti kojom su odisali mladenci. Cijelo društvo odlično se zabavljalo tokom cijele večeri, dok je slavlje trajalo do dugo u noć.

Ljubavna priča ovog para seže ne tako daleko u prošlost, kada je hrabri Davorin odlučio okušati svoju sreću i pozvao Teu na spoj, koji će se kasnije pokazati kao sudbonosan za ovo dvoje mladih. Nije trebalo dugo da ova uspješna kazališna kostimografkinja i kazališni redatelj shvate kako su stvoreni jedno za drugo. Ostatak priče je kako poslovica kaže - povijest! Mjesto na kojem je Davorin zaprosio Teu uvelike govori o njegovom romantičnom duhu; bilo je to u sličnom zdanju poput ovog, u sumrak jednog toplog jesenskog dana.

Ceremonija vjenčanja

Vjenčanje je započelo u ugodnom tonu, osjetila se dobra energija prisutnih i bilo je očito da je ovo pravi intiman događaj praćen iskrenim pozitivnim vibracijama. Par je želio prisnu i opuštenu atmosferu i stoga su pozvali samo najbliže prijatelje i rodbinu što se pokazalo kao pun pogodak. Svi su plesali, družili se, pjevali i jednostavno ste znali da ne postoji niti jedna osoba tu koja je višak i ne zabavlja se. To je na ovom vjenčanju bilo nemoguće. Sve u vezi ovog vjenčanja je bilo savršeno dozirano i u potunosti uspješno realizirano. Trenutak kad su mladenci zaplesali svoj prvi ples bio je izuzetno emotivan kako za njih, tako i za njihove uzvanike na čijim se licima očitavala radost.

Mladenka je blistala u čipkastoj vjenčanici sa crno bijelim uzorkom, dok je mladoženja plijenio pažnju u posebno skrojenom tamno sivom odijelu. Njihovi gosti bili su jednako originalni i maštoviti u svojem odabiru svečane odjeće. Nakon fotografiranja koje je obavljeno u romantičnom vrtu punom zelenila i lavande, ispod raskošnih krošnji u stogodišnjoj Stanciji 1904, ceremonija se preselila u unutrašnjost impozantnog zdanja. Civilno vjenčanje održano je u rustikalnoj prostoriji, koja je sa svojim kamenim zidovima punim istarskih grbova, dodala dašak starih vremena ovom intimnom vjenčanju, pojačavajući dojam misterioznosti. Sve je nalikovalo jednoj savršeno postavljenoj kazališnoj predstavi. Domjenak je održan u vrtu Stancije 1904 gdje su uzvanici plesali, uživali i radovali se, dok se svugdje oko njih širio ugodan miris cvijeća i lavande, a topao sunčan dan pridonio je njihovom veselju. Svečanost se nastavila do dugo u noć u osebujnom ambijentu konobe sa otvorenim kaminom. Bogat degustacijski menu, istarska vina, rakija i smještaj mladenaca i uzvanika učinili su ovu noć nezaboravnom.

©️ Imago Amoris Weddings